Subsidie voor waterretentie en meer groen

Extra groen en het opvangen van regenwater zijn belangrijk. Hoe meer regenwater bij hevige buien wordt opgevangen, hoe minder wateroverlast en waterschade aan gebouwen. Daarnaast raakt het riool minder snel overbelast bij een hoosbui. En ook neemt ‘groen’ goed water op en houdt het minder warmte vast bij heet zomers weer. Allemaal redenen voor gemeenten om zich te wapenen tegen de gevolgen van extreem nat en droog weer. Niet voor niks stellen veel gemeenten subsidie beschikbaar om vergroening en dus groendaken te stimuleren.

Hoeveel subsidie kunt u krijgen?

De hoogte van de subsidie verschilt per gemeente. Ook de voorwaarden waaraan een groendak moet voldoen. Veel gemeentes, waterschappen en provincies bieden subsidie aan voor de aanleg van een groen dak. De subsidie kan oplopen tot wel € 30,- per m2. Dat maakt de aanschaf van een groen dak een stuk interessanter.

Gemeenten met subsidie

De voorwaarden voor subsidie verschillen per gemeente, waterschap of provincie. Hieronder de aanbieders van een subsidieregeling op een rij. Staat uw gemeente hier niet tussen? Bekijk dan op energiesubsidiewijzer.nl of u toch gebruik kunt maken van een regeling. Of informeer bij uw gemeente naar de precieze voorwaarden.

  • Rietweg 22
    8256 PH Biddinghuizen
  • 06 – 13 94 24 66
  • info@urbangreensystems.com