Particulieren

Een lichtgewicht en makkelijk te leggen sedumdak zonder onderhoud

U bent op zoek naar een groendak. Waarschijnlijk omdat u een mooi groen aanzicht wilt. Maar er zijn meer redenen. Bijvoorbeeld omdat u wilt bijdragen aan het vergroenen van de stad of simpelweg omdat u uw huis beter wilt isoleren. Waarom moet u kiezen voor een Urban Green Systems sedumdak? Ons sedumtegeldak is lichtgewicht en dus ideaal voor constructies met minder draagkracht en heel makkelijk zelf te leggen. En niet onbelangrijk: ze zijn onderhoudsvrij. U hoeft dus niet twee keer per jaar het dak op om de sedum te bemesten of van onkruid te ontdoen.

Alle product eigenschappen

Kan ik het makkelijk zelf leggen?

Een Urban Green Systems sedumtegeldak is makkelijk zelf te leggen. De tegels zijn licht en eenvoudig te stapelen en daardoor makkelijk zelf te vervoeren. U kunt er ook voor kiezen om de tegels te laten bezorgen. In dit geval worden ze gestapeld op een pallet geleverd. De tegels zijn voorzien van rubberen voetjes, zodat ze iets van het dak afliggen. Dit is belangrijk omdat de tegels moeten luchten. Standaard leveren wij een retentiemat mee voor onder de tegels zodat de tegels iets minder snel uitdrogen (opnamecapaciteit 5liter/m2). Eventueel kunnen we nog een extra mat meeleveren om de retentiewaarde omhoog te brengen. De maximale retentiewaarde die wij kunnen behalen is 25-30 liter/m2.

Is mijn dak geschikt?

In principe zijn alle daken geschikt met een max. hellingshoek tot 15° graden. Onze tegels zijn met name geschikt voor daken met minder draagkracht (max. gewicht verzadigd 35kg/m2). Wij adviseren een schoon en goed afwaterend dak om een onderhoudsvrij sedumtegeldak te kunnen garanderen. Let op! Op onze daken kan niet worden gelopen. Mocht dit nodig zijn dan adviseren wij een strook vrij te laten. Natuurlijk kunt u de tegels ook altijd even verleggen. De tegel kan prima gecombineerd worden met andere installaties op het dak zoals zonnepanelen. De sedum heeft echter wel licht nodig en kan dus alleen onder zonnepanelen gelegd worden als het licht hier onder kan komen.

Kan ik subsidie krijgen?

Veel gemeenten geven subsidie voor het plaatsen van een groendak. De voorwaarden waaraan een groendak moet voldoen en de hoogte van het subsidiebedrag verschillen per gemeente. Kijk hiernaast of uw gemeente ertussen staat. Zo niet, informeer dan bij uw gemeente naar de mogelijkheden voor subsidie.

Geen onderhoud nodig

Een Urban Green Systems sedumdak is onderhoudsvrij. U hoeft dus niet een paar keer per jaar het dak op om de sedum te bemesten of onkruid te verwijderen. Ook het geven van water in droge perioden is niet nodig. Sterker nog, kraanwater is zelfs schadelijk.

Hoe lang gaan de tegels mee?

De levensduur van de tegel is ongeveer 20 jaar. Op sedumtegeldaken van particulieren geven wij geen garantie. Tegels die niet meer gebruikt worden of gebroken zijn, kunnen worden ingeleverd waarna ze gerecycled worden. U krijgt dan een korting op de aanschaf van nieuwe tegels.

Gewicht 35-60kg/m2 verzadigd
Wateropname 10-35 liter/m2
NIET beloopbaar
GEEN kraanwater

Vragen?

Robert Huitzing
R&D & Productie
06-13942466

Subsidie?

Krijg tot wel €30,- m2 retour op de aanschaf van een sedumdak. Staat uw gemeente ertussen?