De Sedumtegel

                  Vanaf €70,- m²
                   excl. btw

Gemixte tegel

Gemixte tegel

 • Begroeid met sedums
 • Kleur: groen tot rood/bruin
 • Platte daken/licht hellend in overleg
 • 50cmX50cmX5cm
 • Max. zonimpact 100%

Vanaf 70,- m2 excl. btw
.

Specials

Specials

 • Begroeid met sedums
 • Extra vochtvasthoudend/gewapend
 • Kleur: groen tot rood/bruin
 • Platte daken/hellende daken tot 15°
 • 50cmX50cmX8cm
 • Max. zonimpact 100% (60% bij hellend)

Prijs op aanvraag.

Kijk hier voor de specificaties

Makkelijk te leggen & Onderhoudsvrij

De sedumtegel is gemaakt van geëxpandeerde kleikorrels gebonden met een speciaal hiervoor gemodificeerd cement. De tegel met zijn bio adaptieve eigenschappen is in samenwerking met Solid Core Composites tot stand gekomen. De porositeit van de tegel tezamen met de aanwezige mineralen in de tegel zorgen ervoor dat de sedum zich makkelijk hecht en groeit. Er is geen extra voeding of water nodig. Regenwater en dauw zijn voldoende. Tegelijkertijd zorgt de porositeit van de tegel en de spouw onder de tegel ervoor dat de tegel relatief snel uitdroogt waardoor onkruid en grassen niet overleven. Het resultaat is een begroeide, onderhoudsvrije sedumtegel.

Hoe te leggen

De sedumtegel wordt geplaatst op een plat dak of een licht hellend dak (tot 15 graden) op de noordelijke zijdes. De tegels zijn voorzien van 4 rubberen voetjes en worden geleverd  met een vochtregulerende beschermingsmat die onder de tegels wordt gelegd. Eventueel kunt u om uw dak te beschermen eerst nog een worteldoek aanbrengen. Om er zeker van te zijn dat de aanleg goed gebeurt, adviseren wij u dit door een erkende dakdekker te laten doen. Of in ieder geval een dakdekker of constructeur te laten beoordelen of uw dak geschikt is.

Mocht u extra waterretentie wensen dan kan er nog een extra waterretentiesysteem onder de tegels worden aangelegd.

De hoogte van de dakrand is niet belangrijk. De sedumtegels kunnen zowel ‘op’ het dak als verzonken binnen de dakrand gelegd worden. Echter, op locaties met veel wind adviseren wij de tegels wel verzonken te leggen. Of om een omlijsting te plaatsen met houten latten of stenen, zodat de spouw niet te snel uitdroogt.

Let op! Onze daken kunnen niet worden belopen. Mocht dit nodig zijn dan adviseren wij u een loopbaan vrij te laten. Natuurlijk kunt u de tegels ook altijd even verleggen.

Bestellen & levering

Wanneer u sedumtegels bij ons bestelt, ligt de leveringstermijn tussen 0 en 6 maanden. Dit is mede afhankelijk van het aantal m2 dat wij nog op voorraad hebben, het aantal m2 dat u bestelt en de snelheid van ingroeien. De vanaf prijs van een standaard ingegroeide tegel is  €70,- m2 excl. btw. Voor bestellingen op termijn vragen wij een aanbetaling van 40%.

Transport

Wij adviseren u bestellingen van minder dan 15m2 zelf te komen halen. Dit scheelt transportkosten. Tot 100m2 kunnen wij de tegels ook bij u laten bezorgen. In dit geval worden transportkosten in rekening gebracht. De tegels worden gestapeld op pallets geleverd. Bij grotere projecten boven de 100m2 vragen wij u contact met ons op te nemen. Wij adviseren en begeleiden u graag bij de planning en levering van de tegels.

Garantie

Garantie geven wij alleen af op daken van zakelijke klanten. Gedurende het eerste jaar wordt het dak een paar keer geïnspecteerd. Tegels worden gecheckt op breuk en de groei van de planten wordt gemonitord. Eventuele problemen met de tegels worden in het eerste jaar duidelijk. Komt het dak het eerste jaar goed door dan geven we nog eens 2 jaar garantie. Wij geven geen garantie op sedumtegeldaken van particulieren.

Dakopbouw

Klik op de afbeelding om te vergroten

Onderkant sedumtegel. Door voetjes eronder makkelijk te leggen

Vragen?

Robert Huitzing
R&D / Productie
06-1394246606.S

Projecten met de sedumtegel