Hoveniers & dakdekkers

Lichtgewicht sedumdak. Ideaal voor constructies met minder draagkracht.

Als hovenier of dakdekker krijgt u steeds vaker te maken met de aanleg van groendaken. In sommige gevallen echter kan de dakconstructie het gewicht van een traditioneel groendak niet aan. In deze gevallen is een sedumtegeldak van Urban Green de oplossing. Maar ook wanneer er veel installaties op een dak aanwezig zijn en men dit wil combineren met een groendak, kan onze sedumtegel uitkomst bieden. Je kunt ze immers makkelijk verleggen wanneer je bij de installaties moet zijn of wanneer er een lek is. Voor dakdekkers is een sedumtegeldak eveneens ideaal omdat ze onderhoudsvrij zijn. Er hoeft dus niet iets afgesproken te worden over onderhoud na plaatsing. Het is simpelweg leggen en klaar.

Waarom een Urban Green sedumdak?

  • Lichtgewicht: 25kg/m2 droog en 35kg/m2 verzadigd.
  • Totaalproduct: geen losse materialen. Alleen een retentiemat voor onder de tegels. Dit maakt de aanleg eenvoudig en snel.
  • Makkelijk en snel te leggen.
  • Geen onderhoudscontract nodig na het leggen.
  • De dakdekker heeft de aanleg van het sedumdak in eigen hand waardoor makkelijker een garantie afgegeven kan worden.
  • De sedumtegels zijn makkelijk te verleggen in geval van bijvoorbeeld een dakreparatie of onderhoud aan dakinstallaties zoals zonnepanelen.
Kijk hier voor alle product eigenschappen

Hoe te leggen of monteren?

De sedumtegels worden gestapeld op blokpallets geleverd (1,00mX1,20m). Het gewicht per pallet (10m2) is 250kg. Ons sedumtegeldak wordt in principe met een legplan geleverd, waardoor het dak makkelijk en snel gelegd kan worden. De rubberen voetjes zijn al onder de tegels bevestigd. Voor het leggen van de tegels is een schoon dak voldoende. Standaard leveren we een retentiemat mee voor onder de tegels die ervoor zorgt dat de tegels iets langer vochtig blijven. De randen om de tegels heen kunnen worden opgevuld met grind. Dit is echter niet nodig. Maar wanneer er veel windbelasting is, adviseren wij een rij baksteentjes om het tegelvlak heen te leggen om te snelle uitdroging tegen te gaan. Tegels op een licht hellend dak kunnen ook los gelegd worden. Mocht het nodig zijn om de tegels te bevestigen, dan kunnen de tegels vastgeschroefd of verlijmd worden.

Wat is de leveringstermijn?

Het ingroeien van de tegels duurt ongeveer 3-6 maanden. Kleine projecten kunnen veelal uit voorraad geleverd worden. Bij projecten boven de 100m2 verzoeken wij u tijdig contact op te nemen om het project en de leveringstermijn te bespreken. Bij veel m2 kunnen we de tegels eventueel ook kaal leveren waarna we ze vervolgens in een paar keer instrooien. In dit geval heeft u na ongeveer 2 jaar een mooi volgroeide tegel.

Wat kost een sedumtegeldak?

De prijs van een sedumtegeldak is afhankelijk van de specificaties van uw project, zoals grootte, ligging van het dak en de termijn van levering. Wij geven u graag advies op maat. De prijs van de standaard gemixte tegel is vanaf €70,- m2 excl. btw. Bij bestelling op termijn vragen wij een aanbetaling van 40%.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan

Dakopbouw

Klik op de afbeelding om te vergroten

Vragen?

Robert Huitzing
R&D & Productie
06-13942466

Onderkant sedumtegel. Door voetjes eronder makkelijk te leggen
Transport sedumtegels - op pallet gestapeld geleverd - 250 kilo