Bedrijven & vastgoedeigenaren

Minder energiekosten en behoud van uw pand

Voor uw bedrijfspand(en) zijn er ook redenen om voor een groendak te kiezen. Met een groendak wordt de levensduur van daken verlengd. Maar het zorgt ook voor een betere isolatie en daarmee lagere energiekosten en voor een betere verdeling van het binnenklimaat. Duurzame projecten zijn in trek bij huurders en gebruikers. Dat betekent dat een gebouw meer waard wordt. En dat er hogere huren gevraagd kunnen worden. Maar ook de overheid stelt steeds strengere eisen aan het verduurzamen van bedrijfspanden.

Waarom een Urban Green sedumdak?

De belangrijkste reden is eigenlijk geen onderhoud. Veel sedumdaken moeten een paar keer per jaar bemest worden (toevoegen van nitraten) of hebben ander onderhoud nodig zoals het verwijderen van onkruid of maaien. Onderhoudskosten kunnen dan behoorlijk uit de hand lopen. Bij ons sedumtegeldak zijn de kosten vrij duidelijk: alleen de kosten van aanleg. Wellicht nog een keer wat sedum bijstrooien, maar dat is het dan ook. Er is dus geen onderhoudscontract nodig. Andere voordelen zijn goede isolatie, makkelijk te verleggen en brandbestendig. Verzekeringstechnisch daarom ook interessant.

Kijk hier voor alle product eigenschappen

Tijdig bestellen

Omdat het aantal m2 bij bedrijfspanden vaak minimaal 100m2 betreft, is de leveringstermijn meestal tussen de 3 en 6 maanden. Bij interesse voor een sedumtegeldak verzoeken wij u contact met ons op te nemen voor een advies op maat. Bij de afname van veel m2 kunnen we de tegels ook kaal leveren waarna we ze vervolgens in een paar keer instrooien. In dit geval heeft u na ongeveer 2 jaar een mooi volgroeide tegel.

Hoe te leggen

De tegels worden geleverd met een legplan. Dit legplan is gebaseerd op eventuele tekeningen en afspraken. Hierin is ook rekening gehouden met eventuele looppaden en installaties op het dak. Met behulp van het legplan is het vrij eenvoudig om de tegels te leggen. In verband met aansprakelijkheid adviseren wij dit door een erkende dakdekker te laten doen. Meer over het leggen van de tegels leest u hier.

Een sedumtegeldak heeft een positief effect op de BREEAM beoordeling

Met een BREEAM certificaat krijgt u inzicht in de werkelijke duurzaamheidsprestatie van uw project (nieuwbouw of bestaande bouw). Niet alleen op het gebied van energie, maar in de volle breedte. Met een duurzaam gebouw bespaart u op uw operationele kosten. Bovendien zijn duurzame projecten in trek bij huurders en gebruikers. Dat betekent dat een gebouw meer waard wordt. En dat er hogere huren gevraagd kunnen worden. Een hoge score binnen de duurzaamheidscertificering is dus wel degelijk interessant. Een sedumtegeldak is één van de factoren die hieraan kan bijdragen.

Kunt u subsidie krijgen?

Veel gemeenten geven subsidie voor het aanleggen van een groendak. Ook voor bedrijfspanden. De voorwaarden waaraan een groendak moet voldoen en de hoogte van het subsidiebedrag verschillen per gemeente. Kijk hier of uw gemeente ertussen staat. Zo niet, informeer dan bij uw gemeente naar de mogelijkheden voor subsidie.

Bedrijven kunnen ook in aanmerking komen voor investeringsaftrek vanuit de Wet Milieu-investeringsaftrek (MIA) en/of de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

Een groen dak (=vegetatiedak) valt in categorie F: 36% MIA + Vamil. Dit betekent dat u tot 36% van de investering van het groene dak kunt aftrekken voor de MIA. Daarnaast kunt u vanuit de Vamil nog 75% van de investeringskosten afschrijven. In totaal krijgt u met de MIA/Vamil-regeling gemiddeld 10% van de investering van een groen dak terug. Kijk voor meer informatie over de MIA/Vamil op de website van de Rijksoverheid

Wat kost een sedumtegeldak?

De kosten van een Urban Green Systems sedumtegeldak zijn afhankelijk van het aantal m2, het soort dak en de locatie. We kijken graag samen met u naar uw wensen en mogelijkheden en leveren een offerte op maat. De gewone gemixte tegel is er vanaf €70,- m2 excl. btw. Bij bestelling op termijn vragen wij een aanbetaling van 40%.

Hoe lang gaat een sedumtegeldak mee?

De levensduur van de tegel is ongeveer 20 jaar. De garantie op de tegel is 3 jaar. Tegels die niet meer gebruikt worden of gebroken zijn, kunnen bij ons worden ingeleverd waarna we ze recyclen voor andere toepassingen. In dat geval krijgt u een korting op de aanschaf van nieuwe tegels.

Vragen?

Robert Huitzing
R&D & Productie
06-13942466

Dakopbouw

klik op de afbeelding om te vergroten

BREEAM

BREEAM geldt als de meest populaire gebouwcertificering binnen Europa. De methodiek verschilt per Europees land, omdat de klimatologische omstandigheden en de wet- en regelgeving van elkaar verschillen waardoor maatwerk per land belangrijk is. Alle voorwaarden en regels rondom BREEAM in Nederland vind je op BREEAM-NL. De stichting Dutch Green Building Council verstrekt binnen Nederland de certificaten aan de opdrachtgevers van gebouwen.

Subsidie?

Krijg tot wel €30,- m2 retour op de aanschaf van een sedumdak. Staat uw gemeente ertussen?