Particulieren

Een handzaam sedumdak zonder onderhoud

U bent op zoek naar een groendak. Waarschijnlijk omdat u een mooi groen aanzicht wilt. Maar er zijn meer redenen. Bijvoorbeeld omdat u wilt bijdragen aan het vergroenen van de stad of het verminderen van wateroverlast als gevolg van de klimaatsverandering. Of simpelweg omdat u uw huis beter wilt isoleren. Waarom moet u kiezen voor een Urban Green Systems sedumdak? Ons sedumtegeldak is heel makkelijk zelf te leggen. Het bestaat uit lichtgewicht met sedum begroeide tegels die u zelf heel gemakkelijk kunt vervoeren, plaatsen of verleggen. En niet onbelangrijk: ze zijn onderhoudsvrij.

Kijk hier voor alle pluspunten

Kan ik het makkelijk zelf leggen?

Een Urban Green Systems sedumtegeldak is makkelijk zelf te leggen. De tegels zijn licht en eenvoudig te stapelen en daardoor makkelijk zelf te vervoeren. U kunt er ook voor kiezen om de tegels te laten bezorgen of zelf af te halen. De tegels worden geleverd met rubberen voet, zodat ze iets van het dak afliggen. Eventueel kunnen wij een waterretentie systeem onder de tegels plaatsen om waterretentie te verhogen, mocht dit wenselijk zijn. In dit geval moet de ruimte onder de tegels iets meer zijn. De rubberen voet wordt dan vervangen door een hoger kunststof blok.

Is mijn dak geschikt?

In principe zijn alle daken geschikt met een max. hellingshoek tot 15° graden. Wij adviseren een schoon en goed afwaterend dak om een onderhoudsvrij sedumtegeldak te kunnen garanderen. Let op! Op onze daken kan niet worden gelopen. Mocht dit nodig zijn dan adviseren wij een strook vrij te laten. Natuurlijk kunt u de tegels ook altijd even verleggen.

Kan ik subsidie ontvangen?

Veel gemeenten geven subsidie voor het plaatsen van een groendak. De voorwaarden waaraan een groendak moet voldoen en de hoogte van het subsidiebedrag verschilt per gemeente. Kijk hiernaast of uw gemeente ertussen staat. Zo niet, informeer dan bij uw gemeente naar de mogelijkheden voor subsidie.

Geen onderhoud nodig

Een Urban Green Systems sedumdak is onderhoudsvrij. U hoeft dus niet een paar keer per jaar het dak op om de sedum van voeding te voorzien of onkruid te verwijderen. Ook het geven van water in droge perioden is niet nodig. Sterker nog, kraanwater is zelfs schadelijk.

Hoe lang gaan de tegels mee?

De levensduur van de tegel is meer dan 20 jaar. Op sedumtegeldaken van particulieren geven wij geen garantie. Tegels die niet meer gebruikt worden of gebroken zijn, kunnen worden ingeleverd waarna ze gerecycled worden. U krijgt dan een korting op de aanschaf van nieuwe tegels.

Vragen?

Robert Huitzing
R&D & Productie
06-13942466

Subsidie?

Krijg tot wel €30,- m2 retour op de aanschaf van een sedumdak. Staat uw gemeente ertussen?