Bedrijven & vastgoedbeheer

Lagere energiekosten en behoud van uw pand

Voor uw bedrijfspand(en) zijn er ook talrijke redenen om voor een groendak te kiezen. Met een groendak kunt u de levensduur van daken verlengen. Maar het zorgt bijvoorbeeld ook voor een betere isolatie en daarmee lagere energiekosten en voor een betere verdeling van het binnenklimaat. Over de gehele linie worden gebouwen duurzamer. Duurzame projecten zijn in trek bij huurders en gebruikers. Dat betekent dat een gebouw meer waard wordt. En dat er hogere huren gevraagd kunnen worden.

Waarom kiezen voor een Urban Green Systems sedumdak?

De belangrijkste reden is eigenlijk geen onderhoud. Veel sedumdaken moeten een paar keer per jaar van voeding voorzien worden of hebben ander onderhoud nodig zoals onkruid verwijderen of maaien. Onderhoudskosten kunnen dan behoorlijk uit de hand lopen. Bij ons sedumtegeldak is dat niet het geval. Het is leggen en klaar. Andere voordelen zijn optimale isolatie, makkelijk te verleggen en brandbestendigheid.

Kijk hier voor alle overige pluspunten

Tijdig bestellen

Omdat het aantal m2 bij bedrijfspanden vaak minimaal 100m2 betreft, is de leveringstermijn meestal minimaal 3-6 maanden. Bij interesse voor een sedumtegeldak verzoeken wij u contact met ons op te nemen voor een advies op maat. Bij de afname van veel m2 kunnen we de tegels ook kaal leveren waarna we ze vervolgens in een paar keer instrooien. In dit geval heeft u na ongeveer 2 jaar een mooi volgroeide tegel.

Hoe te leggen

De tegels kunnen worden geleverd met een legplan. Dit legplan is gebaseerd op de eventuele tekeningen en afspraken. Hierin is ook rekening gehouden met eventuele looppaden. Met behulp van het legplan is het vrij eenvoudig om de tegels te leggen. In verband met aansprakelijkheid adviseren wij dit door een erkende dakdekker te laten doen. Meer over het leggen van de tegels leest u hier.

Kunt u subsidie ontvangen?

Veel gemeenten geven subsidie voor het plaatsen van een groendak. Ook voor bedrijfspanden. De voorwaarden waaraan een groendak moet voldoen en de hoogte van het subsidiebedrag verschilt per gemeente. Kijk hier of uw gemeente ertussen staat. Zo niet, informeer dan bij uw gemeente naar de mogelijkheden voor subsidie.

Bedrijven kunnen ook in aanmerking komen voor investeringsaftrek vanuit de Wet Milieu-investeringsaftrek (MIA) en/of de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

Een groen dak (=vegetatiedak) valt in categorie F: 36% MIA + Vamil. Dit betekent dat u tot 36% van de investering van het groene dak kunt aftrekken voor de MIA. Daarnaast kunt u vanuit de Vamil nog 75% van de investeringskosten afschrijven. In totaal krijgt u met de MIA/Vamil-regeling gemiddeld 10% van de investering van een groen dak terug. Kijk voor meer informatie over de MIA/Vamil op de website van de Rijksoverheid

Onderhoudsvrij

Een Urban Green Systems sedumdak is onderhoudsvrij. Toch kan het voorkomen dat om bepaalde redenen zoals weersomstandigheden of ligging de sedum niet optimaal groeit. Neemt u in dat geval contact met ons op. Wij zullen dan samen met u kijken naar oplossingen.

Wat kost een sedumtegeldak?

De kosten van een Urban Green Systems sedumtegeldak zijn afhankelijk van het aantal m2, het soort dak en de locatie. We kijken graag samen met u naar uw wensen en mogelijkheden en leveren een offerte op maat. De gewone gemixte tegel is er vanaf €70,- m2 excl. btw. Bij bestelling op termijn vragen wij een aanbetaling van 40%.

Hoe lang gaat een sedumtegeldak mee?

De levensduur van de tegel is meer dan 20 jaar. De garantie op de tegel is 3 jaar. Tegels die niet meer gebruikt worden of gebroken zijn, kunnen bij ons worden ingeleverd waarna we ze recyclen voor andere toepassingen. In dat geval krijgt u een korting op de aanschaf van nieuwe tegels.

Vragen?

Robert Huitzing
R&D & Productie
06-13942466

Subsidie?

Krijg tot wel €30,- m2 retour op de aanschaf van een sedumdak. Staat uw gemeente ertussen?