Architecten & Projectontwikkeling

De ideale dakafwerking

Groen heeft de toekomst. Met name in de grote steden is het beleid erop gericht om de steden zoveel mogelijk te vergroenen. Groen zorgt voor meer leefplezier, filtert fijnstof en zorgt lokaal voor een verlaging van de temperatuur. Niet voor niets zien we in de huidige ontwerpen van huizen en kantoren veel groen verwerkt. Op daken, gevels en zelfs in het interieur. Onze sedumtegel is ideaal voor een groene, nette (design) dakafwerking en speelt bovendien in op de eisen omtrent klimaatadaptie.

Variatie in kleur en patronen

De variatie aan kleur en sedumsoorten op onze sedumtegels kunnen op een strakke manier onderdeel uitmaken van het design. Ook het feit dat ons sedumtegeldak geen onderhoud nodig heeft, maakt het bovendien mogelijk om de tegels ook op minder toegankelijke locaties te plaatsen.

Milieuvriendelijk & Duurzaam

Een sedumdak van Urban Green Systems is milieuvriendelijk en duurzaam. Wanneer het dak ligt, hoeft er niets meer aan te gebeuren. Er is geen onderhoud nodig en op termijn hoeven er geen onderdelen vervangen te worden. Daarnaast is het product ook volledig te recyclen. Het gehele product wordt hergebruikt voor andere toepassingen.

Makkelijk te leggen en op diverse manieren te monteren

De tegels kunnen worden geleverd met een legplan. Dit legplan is gebaseerd op de tekeningen en afspraken tussen de architect en ons. Hierin is ook rekening gehouden met eventuele looppaden. Met behulp van het legplan is het vrij eenvoudig om de tegels te leggen. In verband met aansprakelijkheid adviseren wij dit door een erkende dakdekker te laten doen. Bij hellende daken kunnen de tegels worden geschroefd of verlijmd. Doordat de tegels iets van het dak afliggen, geeft dit de mogelijkheid om eventueel leidingen e.d. onder het tegeldak weg te werken. Ook handig wanneer iemand erbij moet. Dan kunnen de tegels tijdelijk verlegd worden.

Advies op maat

Omdat onze tegels handzaam zijn, is er veel mogelijk. Bijvoorbeeld wat de hoogte van de spouw betreft, de manier van bevestigen, of de combinatie met bijvoorbeeld zonnepanelen. Wij denken hierin graag met u mee. Wilt u ons sedumtegeldak intekenen op uw pand of project? Dan kunnen wij dat voor uw doen. Geef ons uw wensen en afmetingen door en wij komen bij u terug met een legplan. Wij kunnen u dan meteen adviseren over eventueel looppaden e.d.

Positief effect op de LEED / BREEAM beoordeling

Met een BREEAM of LEED certificaat krijgt u inzicht in de werkelijke duurzaamheidsprestatie van uw project (nieuwbouw of bestaande bouw). Niet alleen op het gebied van energie, maar in de volle breedte. Met een duurzaam gebouw bespaart u op uw operationele kosten. Bovendien zijn duurzame projecten in trek bij huurders en gebruikers. Dat betekent dat een gebouw meer waard wordt. En dat er hogere huren gevraagd kunnen worden. Een hoge score binnen de duurzaamheidscertificering is dus wel degelijk interessant. Een sedumtegeldak is één van de factoren die hieraan kan bijdragen.

BREEAM-NL
BREEAM geldt als de meest populaire gebouwcertificering binnen Europa. De methodiek verschilt per Europees land, omdat de klimatologische omstandigheden en de wet- en regelgeving van elkaar verschillen waardoor maatwerk per land belangrijk is. Alle voorwaarden en regels rondom BREEAM in Nederland vind je op BREEAM-NL. De stichting Dutch Green Building Council verstrekt binnen Nederland de certificaten aan de opdrachtgevers van gebouwen.
Breeam.nl
Belangrijke Pluspunten
Brandbestendig
De sedumtegel is gemaakt van geëxpandeerde kleikorrels en een gemodificeerd cement en daardoor brandbestendig tot zo'n 1000 graden.
Isolerend
De sedumtegel ligt los of gemonteerd in de spouw. Dit minimaliseert contact tussen de tegel en het dak, wat isolatie optimaliseert.
Gereguleerde waterafvoer
De poreuze sedumtegel filtert en buffert het regenwater waarna vrijwel schoon water gereguleerd wordt afgevoerd.
Verbeterde lca/mki waarden
Doordat ons dak geen onderhoud nodig heeft en geen materiaal vervangen hoeft te worden op termijn, is het extreem duurzaam. Met een levensduur > 20 jaar.
Alle pluspunten

Vragen?

Robert Huitzing
R&D / Productie
06-13942466