Aannemers & dakdekkers

Makkelijk te leggen en overzichtelijk in kosten

Als aannemer of dakdekker krijgt u steeds vaker te maken met de aanleg van sedumdaken. Dat is niet altijd even makkelijk. Het aanleggen van een sedumdak is vaak specialistisch werk waarvoor een hovenier ingehuurd moet worden. Daarnaast speelt gewicht ook vaak een rol en is het niet altijd duidelijk waar de kosten eindigen of risico’s liggen. Het blijft meestal niet alleen bij de aanleg van een sedumdak. Wie zorgt na het leggen bijvoorbeeld voor het onderhoud of reparatie van een lek. Bij een sedumtegeldak van Urban Green Systems is dit allemaal niet aan de orde. Onze sedumdaken zijn makkelijk te leggen, niet zwaar, overzichtelijk in kosten en onderhoudsvrij.

Waarom een Urban Green Systems sedumdak?

  • Overzichtelijk in kosten: wij leveren een totaalproduct. Zonder bijkomende kosten voor extra materialen of onderhoud.
  • Makkelijk te leggen.
  • Onze tegels zijn ‘houdbaar’ (24 uur): ze hoeven niet meteen gelegd te worden wanneer ze op de bouwplaats arriveren.
  • Handzaam: makkelijk te vervoeren en op het dak te krijgen.
  • Interessant meerwerk; makkelijk en snel.
  • Geen onderhoudsafspraken nodig.
  • De dakdekker heeft de aanleg van het sedumdak in eigen hand waardoor makkelijker een garantie afgegeven kan worden.
  • De sedumtegels zijn makkelijk te verleggen in geval van bijv. een dakreparatie.

Hoe te leggen of monteren?

De sedumtegels worden gestapeld op blokpallets geleverd (1,00mX1,20m). Het gewicht per pallet (10m2) is 250kg. Ons sedumtegeldak kan met een legplan worden geleverd, waardoor het dak makkelijk en snel gelegd kan worden. De rubberen voetjes zijn al onder de tegels bevestigd. De tegels kunnen gewoon op een schoon dak gelegd worden. Eventueel kan eerst nog een worteldoek gelegd worden ter bescherming van het dak. Wij adviseren het leggen te laten uitvoeren door een erkende dakdekker, zodat duidelijk is dat het dak in goede staat verkeert voordat er gelegd wordt. Tegels op een licht hellend dak kunnen ook los gelegd worden. Mocht het nodig zijn om de tegels vast te zetten, dan kunnen de tegels vastgeschroefd of verlijmd worden.

Wat is de leveringstermijn?

Het ingroeien van de tegels duurt ongeveer 3-6 maanden. Kleine projecten kunnen veelal uit voorraad geleverd worden. Bij projecten boven de 100m2 verzoeken wij u tijdig contact op te nemen om het project en de leveringstermijn te bespreken. Bij veel m2 kunnen we de tegels eventueel ook kaal leveren waarna we ze vervolgens in een paar keer instrooien. In dit geval heeft u na ongeveer 2 jaar een mooi volgroeide tegel.

Wat kost een sedumtegeldak?

De prijs van een sedumtegeldak is afhankelijk van de specificaties van uw project, zoals grootte, ligging van het dak en de termijn van levering. Wij geven u graag advies op maat. De prijs van de standaard gemixte tegel is vanaf €70,- m2 excl. btw. Bij bestelling op termijn vragen wij een aanbetaling van 40%.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan

Dakopbouw

Klik op de afbeelding om te vergroten

Vragen?

Robert Huitzing
R&D & Productie
06-13942466

Onderkant sedumtegel. Door voetjes eronder makkelijk te leggen