De ideale ‘groene’ dakafwerking

Makkelijk te leggen, lichtgewicht & Onderhoudsvrij

De sedumdaken van Urban Green Systems zijn makkelijk te leggen en onderhoudsvrij. Het dak bestaat uit lichtgewicht poreuze tegels begroeid met sedum. Door het speciale recept van de tegels en het uitgebalanceerde sedumdaksysteem hebben de planten niets nodig. Geen extra water of voeding. Ook onkruid krijgt geen kans. Onderhoudsvrij dus. De planten groeien in hun natuurlijke habitat.

Onderhoudsvrij
Het uitgebalanceerde sedumdaksysteem zorgt ervoor dat sedum optimaal groeit en onkruid geen kans krijgt.
Makkelijk te leggen
De sedumtegel is als totaalproduct makkelijk te leggen en verleggen. Licht en handzaam. Zonder bijkomende materialen.
Isolerend
De sedumtegel ligt los of gemonteerd in een spouw. Dit minimaliseert contact tussen de tegel en het dak, wat isolatie optimaliseert.
Gereguleerde Waterafvoer
De poreuze sedumtegel buffert en filtert het regenwater waarna vrijwel schoon water gereguleerd wordt afgevoerd.
Brandbestendig
De sedumtegel is gemaakt van een mengsel van kleikorrels en een gemodificeerd cement en brandbestendig tot zo'n 1000°C.
Milieuvriendelijk & Recyclable
De tegel is gemaakt van natuurlijke materialen (klei, kalk en planten) en daardoor goed te recyclen.

Gemixte tegel - meer info

Gemixte tegel

  • Begroeid met 7 soorten sedum
  • Kleur: groen tot rood/bruin
  • Platte daken / hellende daken tot 15°
  • 50cmX50cmX5cm
  • Max. zonimpact 100%

Vanaf 65,- m2 excl. btw
.

Kijk hier voor de specificaties

Onderhoudsvrij

De sedumtegel bestaat uit kleikorrels gebonden met een speciaal hiervoor gemodificeerd cement. De tegel met zijn bio adaptieve eigenschappen is in samenwerking met Solid Core Composites tot stand gekomen. De porositeit van de tegel tezamen met de aanwezige mineralen in de tegel zorgen ervoor dat de sedum zich makkelijk hecht en optimaal groeit. Er is geen extra voeding of water nodig. Regenwater en dauw zijn voldoende. Tegelijkertijd zorgt de porositeit van de tegel en de spouw onder de tegel ervoor dat de tegel makkelijk en relatief snel uitdroogt waardoor onkruid en grassen geen kans krijgen. Het resultaat is een strak begroeide, onderhoudsvrije sedumtegel.

Hoe te leggen

De sedumtegels worden gestapeld op blokpallets geleverd (1,00mX1,20m). Het gewicht per pallet (10m2) is 250kg. Ons sedumtegeldak kan met een legplan worden geleverd, waardoor het dak makkelijk en snel gelegd kan worden. De rubberen voetjes zijn al onder de tegels bevestigd. De tegels kunnen direct op een schoon dak gelegd worden. Eventueel kan eerst nog een worteldoek aangebracht worden ter bescherming van het dak. Wij adviseren het leggen te laten uitvoeren door een erkende dakdekker.

Let op! Op de sedumtegels kan niet worden gelopen. Mocht dit nodig zijn dan adviseren wij u een loopbaan vrij te laten. De tegels kunnen natuurlijk ook altijd even verlegd worden.

Leveringstermijn

Het ingroeien van de tegels duurt ongeveer 3-6 maanden. Kleine projecten kunnen veelal uit voorraad geleverd worden. Bij veel m2 verzoeken wij u tijdig contact met ons op te nemen om het project en de leveringstermijn te bespreken.

Wat kost een sedumtegeldak?

De kosten van een Urban Green Systems sedumtegeldak zijn afhankelijk van het aantal m2, het soort dak en de locatie. We kijken graag samen met u naar uw wensen en mogelijkheden en leveren een offerte op maat. De gewone gemixte tegel is er vanaf €65,- m2.

Hoe lang gaat een sedumtegeldak mee?

De levensduur van de tegel is meer dan 20 jaar. Tegels die niet meer gebruikt worden of gebroken zijn, kunnen bij ons worden ingeleverd waarna we ze recyclen voor andere toepassingen.

Garantie

De garantie op de tegels is 3 jaar. Gedurende het eerste jaar wordt het dak een paar keer geïnspecteerd. Tegels worden gecheckt op breuk en de groei van de planten wordt gemonitord. Eventuele problemen met de groei wordt in het eerste jaar duidelijk. Komt het dak het eerste jaar goed door dan geven we nog eens 2 jaar garantie.

Dakopbouw

Klik op de afbeelding om te vergroten

Transport sedumtegels - op pallet gestapeld geleverd - 250 kilo

Vragen?

Robert Huitzing
R&D / Productie
06-1394246606.S

Projecten met onze sedumtegel